Beaphar FiproTec Spray 100ml

FiproTec spray tegen vlooien, teken en bijtende luizen. Geschikt voor honden en katten, ook geschikt voor pups en kittens.

€ 20,99
Inclusief belasting

  • 14 dagen bedenktijd 14 dagen bedenktijd
  • Altijd deskundig advies! Altijd deskundig advies!
  • Veilig online betalen met o.a. iDEAL Veilig online betalen met o.a. iDEAL

Fiprotec Spray tegen vlooien, teken en bijtende luizen bij hond en kat. Is ideaal voor het behandelen van puppy's en kittens; de spray mag al gebruikt worden vanaf 2 dagen leeftijd. De spray wordt over de gehele vacht aangebracht en is hierdoor direct effectief. Werkt 1 maand tegen teken, 2 maanden tegen vlooien bij katten en 3 maanden tegen vlooien bij honden.

Dosering: 3-6 ml per kg lichaamsgewicht (afhankelijk van haarlengte).
Spray het hele lichaam van het dier in op een afstand van 10-20 cm tegen de haargroeirichting in. Zorg dat de hele vacht van het dier bevochtigd wordt. Masseer de vacht, in het bijzonder bij langharige dieren, zodat het diergeneesmiddel tot op de huid kan doordringen. Draag PVC- of nitrilhandschoenen tijdens de behandeling. Voor de behandeling van het gebied rondom de kop, en bij het behandelen van jonge of nerveuze huisdieren, kan de toediening worden uitgevoerd door op een handschoen te sprayen en het diergeneesmiddel in de vacht te wrijven. Laat het op een natuurlijke wijze drogen. Niet met een handdoek afdrogen. Voor optimale werkzaamheid wordt het niet aanbevolen om dieren te baden of shampooën tijdens de twee dagen vóór de behandeling of de twee dagen na de behandeling. Pups en kittens vanaf 2 dagen oud kunnen veilig worden behandeld. Minimale behandelingsinterval 4 weken.

Samenstelling: Fipronil 2.5 mg/ml

De 100 ml fles bevat ongeveer:
- 3 tot 6 behandelingen voor een hond die 5 kg weegt, afhankelijk van de haarlengte;
- 8 behandelingen voor een kortharige kat die 4 kg weegt;
- 2 behandelingen voor een langharige hond die 8 kg weegt.
Eigenschappen: De formulering bevat een coating-middel. Daardoor vormt er zich tijdens het sprayen een film, waardoor de vacht gaat glanzen.

Specifieke referenties