Feliway Classic verdamper + vulling/startset

Met de Feliway Classic creëert u een veilig en vertrouwde omgeving voor uw kat. De verdamper verspreidt feromonen waardoor ongewenst gedrag zoals sproeien of in huis plassen kan verminderen of voorkomen kan worden. De verdamper is geschikt voor huishoudens tot 70 vierkante meter.

€ 32,99
Inclusief belasting

  • 14 dagen bedenktijd 14 dagen bedenktijd
  • Altijd deskundig advies! Altijd deskundig advies!
  • Veilig online betalen met o.a. iDEAL Veilig online betalen met o.a. iDEAL

De verdamper van Feliway Classic is een stekker met flacon die in het stopcontact dient te worden geplaatst. De verdamper verspreidt feromonen die katten ook zelf verspreiden. Door deze feromonen voelt uw kat zich veiliger in z'n territorium waardoor ongewenst gedrag kan verminderen. Het doet denken aan de algemeen bekende luchtverfrissers of geurverspreiders, alleen geeft Feliway geen geur af. Waar de Feliway Spray ideaal is voor plaatselijk (buitenshuis) gebruik, is de Feliway Verdamper geschikt voor gebruik binnenshuis in ruimtes met een oppervlakte tot maximaal 70 m². De verdamper dient één keer te worden aangeschaft en kan vervolgens diverse malen worden nagevuld met de Feliway Classic Navulling. Een (navul)flacon van 48 ml bevat genoeg vloeistof om ongeveer 1 maand continu werkzaam te zijn. Let op: Voor huishoudens met spanningen/conflicten tussen meerdere katten kunt u de Feliway Friends gebruiken.
Vertrouwde omgeving
Wanneer een kat met zijn kop langs voorwerpen wrijft, verspreidt hij feromonen. Dit gedrag heeft een functie: de kat markeert zijn territorium en ziet het als veilig en vertrouwd. Wanneer een kat zich niet lekker voelt of gespannen is, kan hij stoppen met het verspreiden van deze feromonen. Het gevolg is dat de kat zich niet meer prettig en vertrouwd voelt, wat kan leiden tot ongewenst gedrag.
Wat doet Feliway Classic?
Feliway is een kunstmatige imitatie van het geruststellende feromoon dat katten onder normale omstandigheden zelf verspreiden. Door deze unieke eigenschappen kan Feliway helpen een veilig territorium voor uw kat te creëren. Het gevolg is dat ongewenst aan angst en spanning gerelateerd kattengedrag, zoals sproeien of in huis plassen, agressie en onrustig gedrag kan afnemen of zelfs verdwijnen. Katten zijn, meer dan bijvoorbeeld honden, erg vatbaar voor veranderingen in hun territorium. Feliway kan daarom helpen uw kat gerust te stellen bij onder anderen een bezoek aan de dierenarts, de jaarwisseling, het wennen aan een nieuw huis of de introductie van een nieuw gezinslid of huisdier.
Gebruiksadvies Feliway Verdamper
    Eén Feliway Verdamper is geschikt voor de behandeling van één ruimte tot maximaal 70 m². Indien uw kat in meerdere ruimten verblijft, dan dient in elke ruimte een verdamper te worden geplaatst.
    Voor een optimale werkzaamheid raadt de fabrikant aan de verdamper niet in een stopcontact onder meubilair te plaatsen. De damp heeft hierdoor onvoldoende ruimte om zich te verspreiden en kan bovendien neerslaan op erboven aanwezige voorwerpen en daar een vlek achterlaten. De Feliway Verdamper werkt ook niet optimaal als je deze in een verlengsnoer plugt. Bij een dubbele wandcontactdoos dien je de 2e contactdoos vrij te laten.
    In het algemeen wordt aangeraden Feliway minimaal vier weken onafgebroken te gebruiken om op betrouwbare wijze de effectiviteit te kunnen bepalen. Na de eerste 24 uur zal de verdamper optimaal werken.


Nieuw product

Specifieke referenties