Bia Matras Ortho 50M Orthopedisch hondenmatras

Bia Bed Ortho, het orthopedische hondenmatras!
BIA Ortho Matras, dát ligt pas lekker!
Afmetingen: 50 x 73 x 5 cm
Het BIA Ortho Matras zorgt voor verlichting van spier- en gewrichtspijnen door de bovenlaag van traagschuim. Het BIA Ortho Matras heeft verder alle kenmerken van een BIA Matras en wordt standaard geleverd met een zwarte kunstleer hoes.

€ 114,95
Inclusief belasting

  • 14 dagen bedenktijd 14 dagen bedenktijd
  • Altijd deskundig advies! Altijd deskundig advies!
  • Veilig online betalen met o.a. iDEAL Veilig online betalen met o.a. iDEAL

Bia Bed Ortho, het orthopedische hondenmatras!
BIA Ortho Matras, dát ligt pas lekker!
Afmetingen: 50 x 73 x 5 cm
Het BIA Ortho Matras zorgt voor verlichting van spier- en gewrichtspijnen door de bovenlaag van traagschuim. Het BIA Ortho Matras heeft verder alle kenmerken van een BIA Matras en wordt standaard geleverd met een zwarte kunstleer hoes.
Waarom kiezen voor het BIA Ortho?
Niet alleen het materiaal, maar ook de vorm van het BIA Bed is belangrijk. De opstaande rand geeft steun aan de rug en voorkomt dat je hond op de tocht ligt. Ook geeft het een veilig gevoel. Als laatste heeft de opstaande rand een ideale functie: je hond kan, met het hoofd liggend op de rand, de omgeving en het gezin observeren. Het BIA Ortho bed bestaat uit twee lagen, waarvan één laag bestaat uit orthopedisch traagschuim.Deze speciale kern verlicht spier- en gewrichtsaandoeningen, zoals artrose. De kunstleder hoes zorgt voor een schone en hypoallergene omgeving en is als één van de weinige hondenbedden, goed en eenvoudig te reinigen. Bij honden met huidproblemen en bij allergische reacties wordt het BIA Bed aanbevolen door dierenartsen. Het hoogkwalitatieve kunstleer is vrij van giftig lood. Bijkomend voordeel is dat de stevige, kunstleren hoezen afritsbaar zijn en dus gemakkelijk te vervangen. In de kunstleren hoes met platte en gladde stiknaden kan het ongedierte zich niet verstoppen. Anti vlooienmiddelen zijn onnodig. De echte naam van kunstleer is polyurethaan. Polyurethaan is stof die met een speciale coating de uitstraling en het gevoel van leer verkrijgt. De bewerking van echt leer is een zware belasting voor het milieu. Hierdoor wordt kunstleer steeds meer gezien als de beste vervanging voor echt leer. Nog een voordeel van kunstleer is dat het veel diervriendelijker is dan leer. Leer is tenslotte van een levend dier afkomstig.Bij BIA AB werd meer dan 50 jaren geleden al gekozen voor kunstleer.

BIA Ortho Matras, dát ligt pas lekker!
BIA Ortho Matras wordt met de hand gemaakt door het Zweedse BIA AB. Een van de voordelen van de BIA Ortho Matras is dat het past in de standaard bench. Het BIA Ortho Matras heeft zichzelf door de jaren bewezen als het meest ideale druk verlagende bed dat gewrichtspijnen verminderd. Dit komt doordat het BIA Ortho Matras bestaat uit twee lagen polyether. Deze lagen bestaan elk uit één geheel, het is geen verbrokkeld orthopedisch schuim. De bovenste laag Orthopedisch polyether (Celsius™) vormt zich naar het lichaam van jouw hond. Op deze manier zorgt het voor verlichting van de drukpunten bij heupen, knieën en schouders. De onderste laag BIA-polyether voorkomt het doorzakken van het BIA Ortho Matras. Door de combinatie van de twee lagen verdeelt het BIA Ortho Matras het lichaamsgewicht gelijkmatig, wat spier- en gewrichtspijnen verlicht. Het is overtrokken met een stevige, afritsbare kunstleer hoes in de kleur zwart. Het model is tijdloos en doordacht.

Dit alles zorgt ervoor dat het BIA Ortho Matras uitermate geschikt is voor de hond met artrose en de oude(re) hond die je eenwelverdiende oude dag gunt.


De kern van het BIA Ortho Matras
Met deze pijlers in het achterhoofd hebben de BIA-ontwerpers met het BIA Ortho Matras een hondenbed ontworpen dat zorgt voor uitmuntende drukverdeling bij belasting, ongeacht lichaamsgewicht of -grootte. De bovenste laag van het BIA Ortho Bed bestaat uit een laag Celsius™. Celsius™ is traagschuim gemaakt van visco-elastisch polyurethaanschuim. Traagschuim reageert op (lichaams-)warmte, waardoor het op de plekken met een zware belasting meer doorveert dan op de plekken met een lichte belasting. Hierdoor vormt het traagschuim zich naar de contouren van het hondenlichaam, en ontstaat er een optimale drukverdeling zonder overbelasting.Wanneer de kern van het bed alleen zou bestaan uit traagschuim, zou je huisdier tot de grond kunnen zakken. Dit zou alsnog leiden tot gewrichtsklachten. Hiervoor is de onderste laag. De onderste laag van het BIA Ortho Matras bestaat uit freonvrije polyether, wat zorgt voor stevigheid en beschermt tegen kou. Het freonvrije polyether is klasse 1, wat inhoudt dat deze is goedgekeurd voor direct contact met baby’s en kleine kinderen. Bij het matras hoort de zachte traagschuim laag boven.

Specifieke referenties