Bia Bed Ortho 100 orthopedische hondenmand

Bia Bed Ortho, het orthopedische hondenbed!
De combinatie van comfortabele ondersteuning, warmte en een geborgen gevoel bieden je hond rust en vertrouwen.  Deze speciale kern verlicht de pijn bij spier- en gewrichtsaandoeningen, zoals artrose. De kunstleder hoes zorgt voor een schone en hypoallergene omgeving en is als één van de weinige hondenbedden, goed en eenvoudig te reinigen. Kleur: Zwart
Buitenmaat: 100 x 120 x 15 cm
Binnenmaat: 85 x 105 x 10 cm
Geschikt voor o.a.: Duitse herder, Duitse Dog, Bullmastiff

€ 329,95
Inclusief belasting

  • 14 dagen bedenktijd 14 dagen bedenktijd
  • Altijd deskundig advies! Altijd deskundig advies!
  • Veilig online betalen met o.a. iDEAL Veilig online betalen met o.a. iDEAL

Bia Bed Ortho, het orthopedische hondenbed!
De combinatie van comfortabele ondersteuning, warmte en een geborgen gevoel bieden je hond rust en vertrouwen.    Het BIA Ortho bed bestaat uit twee lagen, waarvan één laag bestaat uit orthopedisch traagschuim. Deze speciale kern verlicht de pijn bij spier- en gewrichtsaandoeningen, zoals artrose. De kunstleder hoes zorgt voor een schone en hypoallergene omgeving en is als één van de weinige hondenbedden, goed en eenvoudig te reinigen. Bij honden met huidproblemen en bij allergische reacties wordt het BIA Bed aanbevolen door dierenartsen. Het hoogkwalitatieve kunstleer is vrij van giftig lood. Bijkomend voordeel is dat de stevige, kunstleren hoezen afritsbaar zijn en dus gemakkelijk te vervangen. In de kunstleren hoes met platte en gladde stiknaden kan het ongedierte zich niet verstoppen. Anti vlooienmiddelen zijn onnodig.

Het sterkste argument voor BIA Ortho Bed is dat jouw beste vriend of vriendin volledig uitgerust en minder stram opstaat, klaar voor actie!    

Buitenmaat: 100 x 120 x 15 cm
Binnenmaat: 85 x 105 x 10 cm
Geschikt voor o.a.: Duitse herder, Duitse Dog, Bullmastiff


BIA Ortho Bed, dát verlicht de pijn!
Het BIA Ortho Bed wordt met de hand gemaakt door het Zweedse BIA AB. Het BIA Ortho Bed heeft zichzelf door de jaren bewezen als het meest ideale druk verlagende bed dat gewrichtspijnen verminderd. Dit komt doordat het BIA Ortho Bed bestaat uit twee lagen. Deze twee lagen bestaan elk uit één geheel, het is geen verbrokkeld orthopedisch schuim. De bovenste laag Orthopedisch polyether (Celsius™) vormt zich naar het lichaam van jouw hond. Op deze manier zorgt het voor verlichting van de drukpunten bij heupen, knieën en schouders. De onderste laag BIA-polyether voorkomt het doorzakken van het BIA Ortho Bed. Door de combinatie van de twee lagen verdeelt het BIA Ortho Bed het lichaamsgewicht gelijkmatig, wat spier- en gewrichtspijnen verlicht. Het is overtrokken met een stevige, afritsbare kunstleder hoes in de kleur zwart. Het model is tijdloos en doordacht.

Dit alles zorgt ervoor dat het BIA Ortho Bed uitermate geschikt is voor de hond met artrose en de oude(re) hond die je een welverdiende oude dag gunt.


De kern van het BIA Ortho Bed
Met deze pijlers in het achterhoofd hebben de BIA-ontwerpers met het BIA Ortho Bed een hondenbed ontworpen dat zorgt voor uitmuntende drukverdeling bij belasting, ongeacht lichaamsgewicht of -grootte. De bovenste laag van het BIA Ortho Bed bestaat uit een laag Celsius™. Celsius™ is traagschuim gemaakt van visco-elastisch polyurethaanschuim. Traagschuim reageert op (lichaams-)warmte, waardoor het op de plekken met een zware belasting meer doorveert dan op de plekken met een lichte belasting. Hierdoor vormt het traagschuim zich naar de contouren van het hondenlichaam, en ontstaat er een optimale drukverdeling zonder overbelasting. Wanneer de kern van het bed alleen zou bestaan uit traagschuim, zou je huisdier tot op de grond kunnen zakken. Dit zou alsnog leiden tot gewrichtsklachten. Om doorzakken te voorkomen is de onderste laag. De onderste laag van het BIA Ortho Bed bestaat uit freonvrij polyether, wat zorgt voor stevigheid en beschermt tegen optrekkende kou van de grond en vloer. Het freonvrije polyether valt in klasse 1, wat inhoudt dat deze is goedgekeurd voor direct contact met baby’s en kleine kinderen.

Het Celsius™ en het freonvrije polyether samen verdelen het lichaamsgewicht gelijkmatig. Dit verlicht spier- en gewrichtspijnen en beschermt tegen optrekkende kou.

De combinatie van comfortabele en pijnverlichtende ondersteuning, warmte en een geborgen gevoel bieden je hond rust en vertrouwen.


Waarom kiezen voor het BIA Ortho?
Niet alleen het materiaal, maar ook de vorm van het BIA Bed is belangrijk. De opstaande rand geeft steun aan de rug en voorkomt dat je hond op de tocht ligt. Ook geeft het een veilig gevoel. Als laatste heeft de opstaande rand een ideale functie: je hond kan, met het hoofd liggend op de rand, de omgeving en het gezin observeren. Het BIA Ortho bed bestaat uit twee lagen, waarvan één laag bestaat uit orthopedisch traagschuim.Deze speciale kern verlicht spier- en gewrichtsaandoeningen, zoals artrose. De kunstleder hoes zorgt voor een schone en hypoallergene omgeving en is als één van de weinige hondenbedden, goed en eenvoudig te reinigen. Bij honden met huidproblemen en bij allergische reacties wordt het BIA Bed aanbevolen door dierenartsen. Het hoogkwalitatieve kunstleer is vrij van giftig lood. Bijkomend voordeel is dat de stevige, kunstleren hoezen afritsbaar zijn en dus gemakkelijk te vervangen. In de kunstleren hoes met platte en gladde stiknaden kan het ongedierte zich niet verstoppen. Anti vlooienmiddelen zijn onnodig. De echte naam van kunstleer is polyurethaan. Polyurethaan is stof die met een speciale coating de uitstraling en het gevoel van leer verkrijgt. De bewerking van echt leer is een zware belasting voor het milieu. Hierdoor wordt kunstleer steeds meer gezien als de beste vervanging voor echt leer. Nog een voordeel van kunstleer is dat het veel diervriendelijker is dan leer. Leer is tenslotte van een levend dier afkomstig.Bij BIA AB werd meer dan 50 jaren geleden al gekozen voor kunstleer.

Specifieke referenties